miércoles, 15 de marzo de 2017

Conte " L´arbre del poble" per Carmen


Carmen Pons Villamañan
 
 
Hi havia una vegada dos xiquets, un era alt i moré i l´altre baix i ros. Eren molt revoltosos. Un dia van llançar una llavor a terra i uns mesos més tard una planteta va crèixer. Dues xiquetes es van adonar i la regaven i cuidaven mentre que els xiquets revoltosos no feien res.
Quan l´arbre va créixer, les dues xiquetes se´n van anar del poble perquè no hi havia institut i com que ja no feien la ruta per anar al col.legi ja no cuidaven l´arbre.
L´arbre tots els dies mirava passar xiquets i xiquetes cap a escola però no veia a les xiquetes que el cuidaven. Un dia va veure dues xiquetes que eren tan precioses com aquelles i les va cridar molt fort. Quan es van girar l´arbre va veure que no eren elles.Com que les xiquetes no van veure a ningú van seguir el seu camí.
Passat un temps aquelles dues xiquetes que estudiaven fora del poble es van reunir a la plaça de l´arbre i  aleshores van recordar com l´havien cuidat. Van decidir posar-li dues trenes com a recordatori de que eixe era el seu arbre, l´arbre de la seua amistat.
Les xiquetes van marxar i l´arbre es va mustiar perquè no el regaven. A l´adonar-se la gent del poble van decidir fer una festa en honor de l´arbre i van pagar per a regar-lo.
Poc a poc l´arbre es va fer gran i preciós.



No hay comentarios:

Publicar un comentario