sábado, 19 de marzo de 2016

Papagais

Nom científic: família Psittacida, Psittaciformes 

Descripció 
Els Papagais, també coneguts com a lloros, són unes aus de diferents grandàries que engloben una varietat d'espècies diferents. Dins d'estes espècies es poden trobar aus com els famosos periquitos o lloros d'una varietat de classificacions. Així mateix dins dels papagais es poden trobar les cacatues,


 les cotorres

 i altres aus que compten amb trets morfològics semblants. 
Guacamai
Estes aus es troben en una varietat de països, encara que normalment s'ubiquen en regions tropicals i selvàtiques. 
Si bé cada espècie té els seus trets diferenciadors de totes elles com Psittacidas, es pot dir que posseïxen un pic comú corbat. Igualment posseïxen potes amb 4 dits i són animals en què destaca la seua gran intel·ligència. A més de l'anterior ha de saber-se que estes aus comunament són bons voladors, encara que hi ha espècies que ja no tenen esta capacitat. 
 En tot cas, els papagais també destaquen pel colorit de les seues plomes i per la varietat de grandàries que es poden trobar. Alguns d'ells mesuren només 12 cm, mentres que altres poden mesurar fins a 85 cm.


 Alimentació 
L'alimentació d'estes aus és molt variada, depenent del seu lloc d'origen.  S'alimenten de varietat de llavors, grans, verdures i fruites, i en alguns casos mengen fins a xicotets insectes. Totes elles requerixen una bona quantitat d'aigua pura, la qual ha d'estar fresca. Així mateix ha de prendre proteïnes en la seua alimentació.

Cria 
El procés de cria d'estes aus és molt diferent depenent de l'espècie. Algunes d'estes espècies poden arribar a tindre uns 7 ous, mentres que altres només posen 2 o 3. Així mateix la seua incubació pot durar de 12 fins als 32 dies.
(de la pàgina  avesypajaros.com)



Intel·ligència 
Moltes espècies poden imitar la veu humana i altres sons, i a més no posseïxen cordes vocals. 
La investigadora Irene Pepperberg ha publicat treballs sobre la capacitat d'aprenentatge d'un lloro gris africà cridat Alex,1 que va ser entrenat per a utilitzar paraules amb l'objectiu d'identificar objectes, descrivint-los, comptant-los, i inclús contestant preguntes complexes, per exemple "quants quadrats rojos hay?" (amb una exactitud del 80 %) (De la wikipèdia)

No hay comentarios:

Publicar un comentario