jueves, 7 de mayo de 2015

Gastronomia de l´Albufera de València

Una de les qüestions que voliem conéixer era la gastronomia típica de l´Albufera i vam trobar...
La principal i diferent aportació de l´Albufera a la cuina valenciana és l´anguila.
Plats amb anguila: All i pebre i espardenyà.
L´anguila és cuinada en els tres estadis de la seua vida: com “angula” és pescada en las goles d´entrada a l´ Albufera; com “anguila pasturenca” çes capturada tot l´ any dins del llac i com “angula-maresa”, ja madura, en la seua emigració cap al Mar dels Sargassos és capturada abans de poder arribar al mar.
La resta de gastronomia actual és semblant a la resta de la zona costanera de la Comunitat, cuina mediterrània, amb molts plats que tenen com a base l´arrós.

RECEPTA DE L´ALL I PEBRE 
 
(Recepta treta de la pàgina: http://marisa-bonappetit.blogspot.com.es)

Ingredients:

- 1kg d’anguila (1 anguila gran o dos més menudes)
- 4 creïlles
- 100 gr d’ametla picada
- 3 dents d’all
- 3 cullerades de pebre roig
- 1 vitet
- Oli d’oliva
- Sal i pebre

Preparació:

" L’anguila neta es talla a trossos, s’assaona amb sal  i pebre i es reserva.
En un morter es piquen els alls, tallats a trossets menuts, l’ametla i un trosset menut de vitet i es sofrig amb un poc d’oli en una olla. Després s’afig el pebre roig i un poc d’aigua per a que no es creme, removent-ho bé.
Finalment, s’incorpora l’anguila i les creïlles, pelades i tallades en cubs, i es cobreixen tots els ingredients amb aigua. Es deixa coure durant 20 minuts (aproximadament) i quan l’anguila estiga ben cuita es servix després de deixar-la reposar una estona. Amb aquesta quantitat en tenim per a quatre persones amb una barra de pa per a mullar el suc."


No hay comentarios:

Publicar un comentario