martes, 19 de noviembre de 2013

Anem a les Corts Valencianes!

Demà anirem a les Corts Valencianes a una sessió parlamentària molt especial perquè serem nosaltres els diputats. 
Aldeas Infantiles organitza aquest acte en el que,a principi de curs, vam solicitar participar. El tema de la sessió és "La familia", que és el tema que hem estat treballant amb Isa a Alternativa. El curs passat ja vam treballar els materials que, gratuitament, proporcionava aquesta organització i Isa ens ha dit que porta treballant amb ella des que es va passar d´Infantil a Primària.

Anirem les dues classes de sisé i hem preparat una redacció i unes propostes de compromisos que ens ha dit Isa que votarem. També ens ha explicat coses de l´edifici de les Corts i ens ha ensenyat fotos.

La façana







El Palau de Benicarló (o Palau dels Borja) és la seu oficial de les Corts Valencianes, situat al nucli antic de la ciutat de València. Es tracta d'un edifici del gòtic civil, construït a finals del segle XV per a la residència de la família Borja, ducs de Gandia. Es va construir sobre un edifici anterior, on estigué l'Escola d'Art i Gramàtica de València des de 1408.


La recepció

L´escala oval


L´hemicicle



L'any 1973 el palau va ser venut a l'Estat, que tenia la intenció d'instal·lar la Jefatura Provincial del Movimiento Nacional. 

L'any 1983 es planteja al Ministeri de l'Interior la cessió de l'edifici per allotjar la futura seu de les Corts Valencianes. El mateix any s'inicien obres de  remodelació general de l'edifici, amb la construcció de l'hemicicle i altres dependències.

El 29 de setembre de 1990 s'inaugura la primera fase (l'hemicicle  i espais annexos). Des de 1992 fins el 1994 s'efectuà la segona fase que afectava a la part principal del palau (la intervenció ha recuperat la seua factura gòtica, respectant elements del segle XIX).




2 comentarios:

  1. yo tinc moltes ganes de anar ANDREA

    ResponderEliminar
  2. M'haguera agradat molt anar amb vosaltres!!

    Passeu-lo molt bé i aprengueu moltes coses.

    Una abraçada

    Vanesa

    ResponderEliminar