domingo, 3 de febrero de 2013

LA VIDA DE PITXI per Alba Chiva

Hi havia una vegada un canari acabat de nàixer que es deia Pitxi. La seua ama, Lidia, li va ensenyar a cantar i des d´aleshores es passava cantant tot el dia. Així dia darrere dia fins que un matí al intentar cantar no li eixia la veu. Va pensar que pot ser s´havia quedat mut. En tot el dia Lidia no va sentir ni un cant de Pitxi així que es va apropar a la gàbia

    -Què et passa?-li va preguntar
    Pitxi no va contestar ja que els canaris per a parlar canten. Lidia va pensar que estava afònic.
    -Estas afonic?-preguntà
    Pitxi va moure el cap amunt i abaix com dient que si.

Aleshores Lidia va cridar a la seu mare per a demanar-li que la portara al veterinari però la seua mare li va dir que no podia, que estava lluny. Lidia li va suplicar i suplicar i al final la mare li va dir que sí, que la replegaria a les cinc.

-Que mal!- va protestar Lidia- Falten tres hores!



Mentre passaven les hores Lidia va deixar volar a Pitxi per la casa jugant. Quan va arribar la mare Lidia va posar a Pitxi en la gàbia i van muntar al cotxe. En el trajecte al veterinari Pitxi es va marejar i la mare de Lidia va parar en una gasolinera fins que es va recuperar.



Arribades al veterinari mare i filla van entrar en la sala d´espera. Van estar deu minuts i Lidia , impacient, va exclamar:

-M´estic avorrint!

Acabat de dir-ho les van cridar a consulta.

-Aixó et passe per parlar-li va dir la mare.



El veterinari va preguntar què li passava al canari. En escoltar-les el veterinari les va tranquil.lit-zar

dient-los que no era res greu, que sols s´havia quedat afònic i que amb el medicament que els donaria en quatre dies estaria bé.



Passats els quatre dies Pitxi podia parlar però no cantava cançons així que van cridar a la cosina Sandra que tenia un pardalet per a que els diguera que podien fer.



Sandra va agafar el seu pardalet, Messi, i va anar a casa Lidia. En veure a Pitxi, Messi es va posar a cantar una cançó i li la va ensenyar a Pitxi que de seguida també va cantar. Així van comprendre que el que havia passat es que Pitxi havia oblidat la cançó que abans cantava i que com no en savia més no podia cantar.



A partir d´eixe dia Pitxi va tornar a cantar tots els dies.


No hay comentarios:

Publicar un comentario