sábado, 22 de mayo de 2010

L´hort històric

Després de la proyecció en 3D els monitors van fer tres grups per a fer diverses activitats. Una d´aquestes era l´hort històric on vam conéixer els cultius corresponents a quatre èpoques: romana, àrab, descobriment d´Amèrica i l´actual.

Cada grup va ser subdividit en quatre amb el nom d´un "restaurant" i cadascun debia observar i anotar el cultius que hi havia; després tenia que confeccionar un menú de l´època.

Restaurant "El rincón de Saguntum"

Cultius:
vimetera



















figuera














vinya



















olivera















pomera, perera, magraner, pruner
card




















lavatera



















api



















ceba, cebollí, lletuga,
romer, bledes














orenga














alfalfa














El menú: --ensalada de lletuga
--bledes bullides amb romer
--poma i pera
beguda:vi

Restaurant "El jardín de la alquería"
Cultius:
Datilera, meló, taronger, alberginia, arrós, avellaner, espinacs, cogombre, taperera, avellaner, carabassa de Sant Roc, canya de sucre, llorer.........

albercoquer














carxofes



















Les séquies, introduïdes pels àrabs
.



















Menú: --Carabassa de Sant Roc bullida
--Albergínia amb dàtils i meló al forn
--Meló amb nispro i magrana
beguda:Suc de taronja amb extracte de canya de sucre

Restaurant: "Nuevo mundo"
Cultius:
bajoques, dacsa, pebreres, creïlles, carabasses, guayaba, maduixot, àloe, tomaca, alvocat, papaia.......
tomateres



















herba lluïsa i fabes




















alvocat















carabasseres



















cactus



















caputxina















Menú: --Bajoqueta verda bullida.
--Creïlles amb tomata
--Papaia
beguda: suc de papaia

Restaurant "L@ cocin@ de c@s@"

Cultius: tots els esmentats

Menú: --Ensalada variada amb tomata, cogombre, papaia i dacsa guarnida amb caputxina
--Fesols amb herba-sana
-- Sindria amb meló guarnit amb margarides
beguda: suc de taronja guarnit amb fulletes d´espígol


Flors ornamentals



















Aromàtiques
Hi havien moltes: romer, timonet, julivert, orenga, espígol, malvarosa......
Unes per a condimentar, altres per a perfumar i també algunes per protegir els cultius d´insectes
espígol














malvarosa














Plantons



















Compostatge
Com que aquest hort és d´agricultura ecològica no utilitzen adobs químics , el "fabriquen" ells deixant en aquest contenidor els restes dels cultius.



















Hivernacle



















Alguns dels "cuiners"







































1 comentario: